Mikaela Novotny ,CPDT-KA

 


Mikaela är certifierad hundtränare genom the Certification Council for Professional Dog Trainers http://www.ccpdt.org samt är certifierad i första hjälpen och hjärt- och lungräddning för husdjur. För tillfället utbildar hon sig till Leg. Djursjukskötare vid Sveriges Lantbruksuniversitet. 

 

Från barnsben hade Mikaela alltid djur närvarande. De förgyllde livet och har haft stort inflytande over hennes varaktiga kärlek för djur. Under uppväxten hade hon förmånen att vistas med bland annat hundar, katter och  kaniner och hennes passion för djur blev en naturlig del av hennes personlighet. Hennes hängivenhet till djur förändrades inte med åren. I samband med att hon flyttade till New York tog hon upp jakten på att följa drömmen om att jobba med djur. Parallellt med  högskolestudier i affärsledarskap började hon sitta hundvakt åt två problemhundar och så småningom sökte hon sig in på Biscuits & Bath’s lärlingsutbildning. Under ”Expert Head Dog Trainer” (huvudtränaren) Erica Wittenberg’s guidning blomstrade Mikaela som en av Erica’s mest lovande lärlingar och fick snart anställning som ” Dog Behavior Counselor” för två av företagets lokaler där hon tog emot privatkunder, ledde klasser och gjorde beteendebedömningar på de drygt 200 hundarna på företagets hunddagis.
Efter examen fram till hemflytten till Sverige jobbade hon sedan för New York Walk & Train http://www.walkandtrain.com ägt och drivet av den berömda tränaren Colleen Safford som förutom att ha medverkat i TV och publisserat böcker även äger det lyxiga hundhotellet Far Fetchet Acres samt företaget Doggy Doula.

 

På fritiden spenderade Mikaela en stor del av sin tid som volontär, med hemlösa problemhundar, med förhoppningen att den extra träningen skulle ge hundarna en chans att få nya hem. 

 

Vare sig Mikaela håller i klasser, konsulterar eller samarbetar med andra etablerade tränare så skiner hennes kärlek för hundarna igenom och det går inte att undgå att uppmärksamma Mikaela’s slående egenskaper: kunskap, uppriktighet och entusiasm i arbetet. Hon är en stor förespråkare av Positiv Förstärkning som stämmer överens med hennes tro på att den hund som är ivrig att lära är det bästa husdjuret.