Blog‎ > ‎

Hitta din hund's jackpott

skickad 20 aug. 2013 04:39 av Mikaela Novotny

Vid en consultation med en klient i USA så blev jag introdusserad till en hund  som var vegan. Det fans inga medicinska skäl till hundens diet utan familjen var själva strikta veganer och det var en självklarhet för dem att inkludera hunden i deras livsstil.  

Hunden tog glatt emot dom torkade bannanerna och kokta ärtorna när familjen tränade innomhus men så fort de kom utanför dörren så  visade han inte längre något intresse i "godiset". Familjen hade tolkat det som om hunden var för rädd för att äta men genom att introdussera små mängder animaliskt protein under träningen utomhus samt att använda oss av bl.a quornfärs så hade familjen en hund som var mer än villig att arbeta utomhus.

 

 

 

Alla hundar är olika. För att försäkra dig om att din hund håller motivationen på topp kan du ta reda på vad din hund anser vara den bästa belöningen. För visa hundar är frystorkad lever det bästa som finns medans andra föredrar en gammal hederlig tennisboll. Kom ihåg att bara för att vi anser att något är en delikatess så behöver det inte betyda att din hund ser det så.

Belöningar värderas inte heller alltid lika. Har en hund inte ätit på flera timmar och  dessutom längtar efter uppmärksamhet kan några bitar torrfoder kanske användas som belonging. Jobbar ni däremot på något som gör hunden extremt frustrerad eller om hunden just har ätit så kanske du behöver trolla fram något som hunden värderar högre.

Ett bra sätt att ta reda på hur din hund värderar belöningar är att hålla fram en leksak eller en godisbit  i var hand. Sträck ut båda händerna mot hunden och låt den nosa. Lägg märke till vilken hand hunden verkar mest intresserad av - för stunden är innehållet i den handen troligen av högre värde för din hund. Du kan på det här sättet rangordna belöningar och på det viset undvika de som inte hunden uppfattar som en belonging för stunden, använda dom alldra bästa när din hund gör något extra bra för att ytterligare motivera din hund- Man vet aldrig vad matte/ husse har i skjortärmen.

 

Comments